[vc_row][vc_column]
[vc_column_text]
کره ی گاوی یکی از محصولات محبوب در صنعت لبنیات می باشد که از شیر گاو بدست می آید. ترکیبات کره ی گاوی عمدتا از چربی شیر همراه با سایر اجزا و املاح شیر تشکیل می شود. کره ی گاوی و ترکیبات آن عطر و طعم غنی دارد و به طور عمده برای پخش کره بر روی نان به هنگام صبحانه، برای آشپزی، پخت نان و شیرینی مورداستفاده قرار می گیرد.
با توجه به اینکه کره عمدتا از چربی حیوانی تشکیل می شود، سرشار از کالری می باشد. میزان انرژی دریافتی یک قاشق غذا خوری کره ی حیوانی با میزان کالری 1 عدد موز با سایز متوسط برابر می باشد. جدول زیر اطلاعات جزئئ در خصوص ترکیبات مغذی موجود در 1 قلشق غذا خوری (15 گرم) کره ی حیوانی را نشان می دهد.
مواد مغذی | مقدار |
---|---|
انرژی | کالری 113 |
آب | ۱۶ % |
پروتئین | ۰.۹ گرم |
قند | ۰.۰۲ گرم |
چربی | ۱۲.۵۳ گرم |
امگا۳ | ۰.۳۲ گرم |
امگا۶ | ۲.۱۷ گرم |
ویتامین A : فراوان ترین ویتامین در کره، ویتامین A می باشد. 1 قاشق غذا خوری کره حیوانی 11 % از ویتامین توصیه شده ی روزانه را تامین می کند. برای پی بردن به اهمیت مصرف این ویتامین نگاهی به عوارض کمبود آن در بدن می اندازیم:
ویتامین D : کره منبع خوبی از ویتامین D می باشد. این ویتامین از جمله ویتامین های محلول در چربی است که به رشد و استحکام استخوان ها کمک می کند.
ویتامین E : این ویتامین یک آنتی اکسیدان قوی می باشد که از بافتهای بدن در مقابل اثرات مخرب رادیکال آزاد برخی از ترکیبهای شیمیایی محافظت میکند.
ویتامین B12 : نام دیگر این ویتامین کوبالامین می باشد، ویتامین B12 تنها در غذاهایی با منبع جانوری نظیر تخم مرغ، گوشت و فرآورده های لبنی یافت می شود.
ویتامین K2 : ویتامین k2 با فعال کردن پروتئینی که مسئول سپردن کلسیم به استخوان و دندان است، در ایجاد استخوان های قدرتمند نقش دارد. همچنین به همراه ویتامین D، به کاهش فعالیت سلول های دخیل در تجزیه استخوان ها کمک می کند.
کره گاوی حاوی مقادیر قابل توجهی از اسیدهای چرب CLA می باشد. مصرف این اسید های چرب منجر به تسهیل مبارزه با برخی از سرطان ها، کاهش چربی اضافی در بدن و در نهایت تقویت سیستم ایمنی بدن می گردد.
کره گاوی حاوی مقادیری از بوتیرات است. بوتیرات نوعی اسید چرب زنجیره کوتاه است. تحقیقات حیوانی و انسانی نشان داده است که این نوع چربی علاوه بر هضم آسان، منجر به بهبود سلامت گوارش، کاهش التهابات و کنترل وزن می گردد.
کره حیوانی مدت ها است که در دنیای تغذیه مورد بحث قرار گرفته است. اگرچه در گذشته برخی از افراد معتقد بودند که مصرف چربی حیوانی همواره منجر به افزایش وزن می شود، تحقیقات نشان داده است که مصرف چربی ها در حد متعادل، در برخی از رژیم های غذایی بر پایه ی چربی که اصطلاحا رژیم کتوژنیک نام دارند، منجر به کاهش وزن در زمان کوتاه تر نسبت به سایر رژیم های غذایی می گردد. امروزه محققان دریافتند که آنجه که عامل اصلی بسیاری از بیماری های قلبی و عروقی است، عدم تحرک و مصرف بی رویه چربی های مضر می باشد، بنابراین مصرف کره ی حیوانی به حد متعادل نه تنها مضر نیست بلکه سرشار از مواد مغذی بوده و میزان انرژی لازم برای فعالیت های روزانه را تامین می کند.