از میان غذاهای اصیل ایرانی، بیشتر پلو خورشتها با گوشت قرمز و یا مرغ تهیه میشوند. برای ایجاد تنوع در وعدههای غذایی، بد نیست تا این بار سری به خورشتهای خوش عطر و لذیذ شمالی بزنیم. عموما غذاهای شمالی، جز پرطرفدارترین و خوش رایحهترین غذاها در بین غذاهای ایرانی هستند و شاید یکی از دلایل این محبوبیت استفاده از سبزیهای خوش رایحه و خوش طعمی باشد که در چنین مناطق سرسبزی میرویند. امروز قصد داریم تا شما را با فوتوفنهای پخت خورشت ترش مزه گیلانی به نام ترشی تره یا ترشه تره با کرهی سیر شَکِلّی آشنا سازیم. از جمله سبزی های مورد استفاده در این غذا می توان به تره، جعفری، چوچاق، گشنیز و اسفناج اشاره داشت. خورشت ترشه تره را می توانید همراه با برنج کته و ماهی سرو و نوش جان کنید.
قسمت چهارم
مشاهده ی رسپی کامل ترشی تره
نکات کلیدی برای تهیه خورشت ترشی تره گیلانی خوش عطر و طعم
- بخش عمدهی طعم موجود در خورشت ترشه تره به نوع، تازگی و کیفیت سبزیهای مورد استفاده در آن باز میگردد، بنابراین اگر به دنبال تهیه یک خرشت عطراگین هستید، حتما از سبزیهای محلی تازه استفاده کنید.
- یکی از کلیدیترین نکات در هنگام طبخ هر نوع غذایی استفاده از چاشنیهای مناسب و طعم دهی موثر مواد اولیه است. کره سیر شَکِلّی همان چاشتی موثری است که با ترکیب کره حیوانی پر خاصیت و خوشمزه با یکی از پرطرفدارترین گیاهان خطه سر سبز شمال ایران یعنی سیر، روح تازهای به غذای شما میبخشد.
- نکتهی پر اهمیت در تهیه این خورشت، آبکی نبودن آن است به همین خاطر است که به هنگام طبخ آن از آرد استفاده میگردد. آرد کمک میکند تا خورشت ما لعابدارتر باشد و بهتر جا بیفتد.
- بهتر است از آب نارنج یا آبغوره در خورشت استفاده گردد و تا حد امکان از آبلیمو استفاده نکنید.
- هنگام تفت دادن سبزیها، مراقب باشید تا رنگ آن بیش از حد تیره نگردیده و تغییر طعم ندهد.
- در صورتی که به سبزیهای محلی نامبرده دسترسی نداشتید میتوانید تنها از اسفناج استفاده کنید که در چنین حالتی باز هم خورشت خوشمزهای حاصل میشود.
- اگر هنگام تهیه خورشت به میوه گوجه سبز دسترسی دارید میتوانید به دلخواه چند عدد گوجه سبز به خورشت اضافه کنید.
بطور کلی غذاهای شمالی با سبکهای متفاوتی تهیه میگردند و هر آشپزی میتواند مطابق با ذائقه و سلیقه خود برخی از مواد اولیه را تغییر دهد.