جواهر پلو یا همان مرصع پلو یکی از غذاهای خوشمزه و خوشرنگ و لعاب ایرانی است. تاریخچه پخت و پز این غذا ابتدا به دوران صفویان باز میگردد. درواقع جواهر پلو یکی از غذاهای اعیانی آن دوره بهحساب میآید. در این دوره تاریخی پیشرفت و تحول چشمگیری در آشپزی ایرانی رخ داده است و یکی از این پیشرفتها پوشاندن و یا ترکیب برنج باکیفیت با مغزها و میوههای رنگی بود که میتوان آن را به زیبایی فرش ایرانی و یا فصلهای سال تشبیه کرد. امروزه دو استان خراسان و فارس بیشتر از سایر مناطق ایران تمایل به پخت این غذای خوشطعم دارند. با ما همراه باشید تا شما را با فوت و فن های پخت جواهر پلو مجلسی با کره نمکی شَکِلّی آشنا کنیم.
نکات کلیدی برای تهیه جواهر پلوی( مرصع پلو) خوشمزه
- بهطورکلی استفاده از مواد غذایی باکیفیت و تازه نقش بسیار مؤثری در خوشمزه شدن این غذا دارد، بنابراین استفاده از برج باکیفیت و خوش عطروطعم ایرانی را در اولویت قرار دهید.
- در تهیه این غذا از پیاز داغ خلال شده فراوان، تازه و غیر فریزری برای تزئین روی برنج و همچنین در لا به لایه آن استفاده کنید.
- برای تهیه یک مرصع پلوی مجلسی از زعفران مرغوب و غلیظ به مقدار کافی استفاده کنید.
- درصورتیکه از فیلههای کوچک مرغ در لای برنج و یا روی آن استفاده میکنید، تکه فیلهها را از قبل کمی با کره نمکی شَکِلّی و یا به دلخواه با سایر کرههای طعم دار تفت دهید تا طعم و رایحهی بینظیری را در مرغ به وجود آورید.
- اگرمرغها را جدا از مرصع پلو میپزید، میتوانید از فلفل دلمهای استفاده کنید و در مرحله آخر فلفلها را جدا کنید.
- بهتر است مغزهای مورد نظر که عموماً خلال بادام و پسته میباشد را از شب قبل در آب شکر قرار دهید.
- پیش از استفاده ازخلالهای پوست پرتقال و یا نارنج، تلخی آن را بگیرید. برای این کار از روز قبل خلالها را در آب ولرم خیس کنید و در این فاصله ۳ – ۴ مرتبه آب را عوض کنید. برای رفع تلخی کامل آن میتوانید ۲ مرتبه خلالها را بجوشانید و سپس در آب سرد بریزید.
- زرشک وکشمشهای مورد استفاده را با حرارت ملایم همراه با کره تفت دهید. استفاده از حرارت بالا ممکن است باعث تیره شدن و خراب شدن رنگ زرشک و کشمشها شود.
تفاوت جواهر پلو (مرصعپلو) با شیرینپلو چیست؟
شیرینپلو بهطور معمول در مناسبات معنوی نظیر محرم، با قیمه سرو میشود و مقداری عطروطعم گلاب نیز در آن مشهود است. علاوه بر آن هویج شیرین شده هم جزئی از مخلفات این غذا میباشد. همانطور که گفته شد جواهر پلو حاوی زرشک و کشمش میباشد که چنین موادی بهطور معمول به شیرین پلو یا همان شکر پلو اضافه نمیشود. مرصع پلو میتواند همراه با مرغ و یا گوشت رشته شده و یا کامل تهیه گردد.
.برای مشاهده ی فوت و فن های پخت خورشت فسنجون خوش عطر و طعم بر روی لینک کلیک کنید.